Nasihat-nasihat C Snouck Hurgronje semasa kepegawaiannya kepada pemerintah Hindia Belanda 1889-1936 - Gobee, E (Indonesian-Netherlands Cooperation in Islamic Studies (INIS), 1995)
Judul asli: ambteligke adviezen van C Snouck Hurgronje 1889-1936