Serpihan Mimpi - Lina Kurniawati (Insan Madani, 2007)
Ini lakon hidup seorang anak perempuan. Meskipun hanya aanak tukang batu lesung, tinggal di pelosok pulau yang terpencil, Aisyah mendapat didikan ilmu agama yang sangat baik dari kedua orangtuanya. berbekal ilmu agama itulah , ditambah semangat juang yang tinggi, ia meraih cita-cita yang semula bagaikan serpihan mimpi.