Wisata Alam Barzah - Al Hafizh Ibn Katsir Dimasyqi (Diva Press, 2008)
Buku ini dipenuhi hamparan refleksi menggetarkan berbasis al-Quran dan Hadits tentang seluk beluk alam barzah. Ia laksana potret masa depan diri yang mengetuk jiwa-jiwa kita sebelum wisata alam barzah yang sesungguhnya dilakoni.