Ya Allah Tahu-Tahu Kini Saya Telah Tua - Jamal Ma"mur Asmani (Diva Press, 2008)
Sungguh, betapa nisbinya hidup manusia di hadapan Allah. Waktu kecil, muda, tahu-tahu kini telah beranak pinak, lalu jadi kakek-nenek, sebentar lagi mati. Buku ini mengertuk nurani setiap muslim/muslimah untuk tidak hanyut dalam gelegar kemilau duniawi semata.