Islam-Nasionalisme UMNO-PKB: Studi Komparasi dan Diplomasi - A. Effendi Choirie (Pensil-324, 2008)
Buku ini adalah hasil membandingkan PKB (Partai Kebangkitan Bangsa) di Indonesia dengan UMNO (United Malys Natioanal Organization) di Malaysia. Buku yang tidak hanya bagi mereka yang melakukan kajian-kajian politik di Malaysia dan Indonesia, tetapi juga bagi para pengkaji dinamika Islam di kawasan ini.