Apocalypse 2012 : Kode Akhir - Zaman Paling Mengerikan - Gary Jennings (Edelweiss, 2010)
Manuskrip Akhir - zaman yang menubuatkan akhir dunia pada tahun 2012 terkubur di era Mexico kuno. Seorang budak Aztec - Mayan muda menyingkapkannya pada kita. Berbakat dalam matematika dan astronomi, Coyotl diangkat menjadi penasihat raja di Tula, sebuah kota emas.