If I Should Speak : Novel Catatan Nurani Mualaf Amerika - Umm Zakiyyah (Mizan Pustaka, 2009)
Kisah perjalanan hidup remaja putri bernama Tamika dalam mencari kebenaran Tuhan dan mempelajari agama Islam yang pada akhirnya dia yakini sebagai agama yang ia anut.