Angela's Ashes - Frank McCourt (Ufuk Press, 2009)
Buku ini mengangkat kisah nyata kehidupan penulisnya, Frank McCourt, yang menghabiskan masa kecil dan remajanya dalam keluarga miskin di Irlandia, dan cita-citanya kembali ke Amerika, tempat ia dilahirkan.