Abbe Pierre: Pejuang Rakyat Jelata - - (Nuansa, 2009)
Abbe Pierre adalah pejuang kemanusiaan dari Perancis, beliau merupakan pejuang kaum miskin dan rakyat jelata yang sangat gigih dan pantang menyerah meskipun menemui banyak kesusahan dan rintangan.