Halal Haram dalam Islam - Yusuf Qardhawi (Era Intermedia, 2007)
berisikan tentang prinsip-prinsip islam tentang hukum halal dan haram, Penghalalan dan pengharaman hanyalah wewenang Allah,Mengharamkan yang halal dan menghalalkan yang haram adalah termasuk kemusrikan, dan lain sebagainya