Jin, Iblis, Setan dan Malaikat Yang Tersembunyi - M. Qurais Shihab (Lentera Hati, 2002)
Buku ini menyoal tentang keberadaan jin, setan dan malaikat dalam kaitannya dengan kehidupan manusia. Di dalamnya, diuraikan pelbagai hal yang berkaitan dengan wujud-wujud yang tersembunyi, seperti jin, setan dan iblis.