Sampur Pambayun - Toto Sugiharto (Dinas Kebudayaan DIY, 2018)
Nalika clash II taun 1948 ing ngayogyakarta, seta, pitaya, prayitno, sakancane melu cancut-taliwanda dadi gerilyawan lan ngedegake laskar panji lelana kanggo nglawan walanda. wektu semono seta kekancan raket karo sukaeni. penyanyi kroncong kang swarane banget gawe kepencut masarakat lan gerilyawan. dene sing nepungake karo sukaeni mau priyayi sala, undang-undangane mas jun, sing wiwit enome mapan ing ngayoyogyakarta.