Al Mahdzab Imam Abi Ishaq Asyirozi Jilid 1 - Imam Abu Ishaq Asy-Syirazi
Kitab ini bertujuan untuk untuk menjelaskan apa saja ushul dan kaedah pokok dalam mazhab Syafi’i lengkap dengan dalilnya. Hal ini sangat penting sekali terutama dalam tujuannya untuk membedakan mana pendapat yang sah dikategorikan sebagai pendapat mazhab Syafi’i dan mana yang bukan.