Jasad Renik Dalam Perspektif Al-Quran dan Sains : Tafsir Ilmi - Lajnah Pentashihan Mushaf Al-Quran (2015)
Al-Quran adalah kitab hidayah yang berisikan instrumen-instrumen tentang akidah, hukum, kisah, janji, ancaman dan hal lain yang bertujuan untuk menuntun manusia kepada tauhid dan kemaslahatan hidup.