Kepunahan Makhluk Hidup Dalam Perspektif Al-Quran dan Sains - Lajnah Pentashihan Mushaf Al-Quran (2015)
AL-Quran adalah kitab hidayah yang berisikan instrumen-instrumen tentang akidah, hukum, kisah, janji, ancaman, dan hal lain yang bertujuan untuk menuntun manusia kepada tauhid dan kemaslahatan hidup.