33 Profil Budayawan Indonesia - Kartaredjasa, Butet, Saptono, Hariadi (1990)
Profil budayawan sejak semula gagasannya mencakup dua maksud, pertama memperkenalkan kepada khalayak ramai khususnya generasi muda, para tokoh budayawan, figur mereka, kerja mereka, pemikiran dan falsafah hidup mereka.