Ekonomi Pembangunan dan Perencanaan - M.L. Jhingan (Rajagrafindo Persada, 2008)
Buku ini membedah seluruh prsoalan pembangunan ekonomi negara-negara sedang berkembang. Persoalan tersebut bermula dari pemilihan teori ekonomi pembangunan, segala model pertumbuhan, dean segala metode perencanaan.