Ensiklopedi Aqiqah - DR. Husamuddin bin Musa 'Afanal (Pro-U Media, 2010)
Buku ini membahas secara lengkap aqiqah dan persoalan-persoalan yang sering ditanyakan masyarakat, setiap batasan diuraikan runut dan lengkapmemaparkan beragam pendapat para ulama.