Sistem Pakar & Pengembangannya - Sri Hartanti, Sari Iswanti (Graha Ilmu, 2008)
Sistem pakar adalah sistem komputer yang mengemulasi kemampuan kepakaran manusia . Dikembangkan melalui beberapa tahapan.