Perang Salib: Sudut Pandang Islam - Carole Hillenbrand (Serambi Ilmu Semesta, 2006)
buku ini ditulis dengan maksud memperkenalkanaspek-aspek yang lebih luas darisejarah perang salib dari perspektif kaum muslim.