Ensiklopedi Muhammad SAW : Muhammad Sebagai Pedagang - Afzalur Rahman (Pelangi Mizan, 2015)
Kondisi perniagaan pada zaman Arab kuno dan karier dagang Nabi Muhammad pada masa itu diungkap dalam jilid ini.