Samudera Iman - Abdul Majid az-Zindani (DIVA Press, 2007)
Buku ini membedah secara spiritual dan ilmiah mengenai Arkanul Iman atau lima pokok keyakinan yang menjadi pondasi utama kehidupan seorang mukmin/ mukminah. Dimulai dengan pembahasan mengenai ilmu mengenai keimanan dan ditutup dengan pemerapan mengenai iman pada keniscayaan hari akhir.