Kadang Suriname Sanak Merapi - Foji Riang Prastowo (Kebudayaan Daerah Istimewa Yogyakarta, 2017)
Budaya Jawa kagungan tradhisi kapujanggan, tradhisi pamengkuning basa kagem yasa susastra. Tumangkaring susastra Jawa kedah dipun damel sansaya regeng lan sumebar. Ngrembaka lan sumebaring susastra Jawa nuwuhaken pratandha cetha, bilih basa Jawa taksih dipun ugemi lan sinengkuyung dening para panuturipun