Anjing Penunggu Gua Ashabul Kahfi - Ana P. Dewiyana (Pelangi Mizan, 2018)
Aku seekor anjing. Namaku Qitmir. Aku dan tujuh pemuda hebat bersembunyi di Gua Ashabul Kahfi. Kami tertidur di gua, 309 tahun lamanya.