Haji Perpisahan Dan Wafatnya Nabi - Nur Wahidin (DAR Mizan, 2018)
Musim haji telah tiba. rasulullah dan kaum muslim bersiap-siap untuk menunaikan ibadah haji ke makkah. di padang arafah, rasulullah menyampaikan khutbah perpisahan. tak lama kemudian turun wahyu yang menyatakan telah sempurnanya agama islam. mengapa haji itu dinamakan haji perpisahan atau haji wada' ya? yuk baca ceritanya!