Wis Gunane Rekasa: Komik Banyumasan - PRATOMO, Cipto (Aksara Indonesia, 2006)
Allah Swt sing wis paring kenikmatar lan kanugrahan sing ora diethung maring pengiyongan kabeh. Mogamoga ndhadhekna inyong padha tansah iman lan taqwa maring Gus Allah Swt. Amien. Para sedulur kadhangBanyumasan neng endi bae, apadene sedulur sing asale sekang daerah eks. Karesidenan Banyumas utawa sing sekang daerah sekupenge, kayadene Gombong, Kebumen, Bumiayu lan liya-liyane; mesthine bungah pisan buku kiye terbit. Kanggone inyong, buku komik kiye bisa dadi hiburan sekaligus pelajaran sing bisa ngelingna para sedulur kadhang kabeh, angger awakedhewek kiye dhuwe kanca Bawor sing cablaka, Bisa silaturahmi. seneng lan ora ngilangna clamit. seduluran, Jan, Maca sebel inyong ora buku puyeng tau bungah kiye slimpat-slimpet, lan bisa uga pisan marahi bisa komik nyambung dawa jujur, kiyeumure,satriatali methungul. Moga-moga baen ana mupangate. Ayo padha nglestarekna budaya Banyumasan!.