Implementasi Pembiayaan Hunian Syariah Kongsi (PHSK) Menggunakan Akad Musyarakah Wal Ijarah Al-Muntahia Bit-Tamlik - Nurlaili Fajri (Fakultas Agama Islam UMY, 2014)
Skripsi ini mengkaji dan memaparkan bagaimana pelaksanaan produk Pembiayaan Hunian Syariah Kongsi (PHSK) menggunakan akad musyarakah wal ijarah al-muntahia bit-tamlik pada Bank Muamalat Indonesia Cabang Mataram, bagaimana kesesuaian penerapan akad musyarakah wal ijarah al-muntahia bit-tamlik dalam PHSK dengan fatwa DSN-MUI...