Persalinan Normal Tanpa Rasa Sakit - Danuatmaja, Benny & Mila Meiliasari (Puspa Swara, 2004)
Persalinan bagi seorang ibu adl tugas mulia, tetapi dlm persalinan sering disertai dgn rasa nyeri. Rasa sakit juga tergantung pada faktor fisik & psikologis. Utk itu kita dpt beberapa teknik latihan utk mengurangi rasa sakit & dpt melahirkan scr normal.