Etika Islam Tentang Kenakalan Remaja - Suharsono (Rineka Cipta, 1991)
Buku ini berisi: beberapa hal tentang kenakalan remaja, kenakalan remaja dalam perspektif etika islam, dan sumbangan ibnu maskawaih dalam pembinaan akhlak.